Skip to main content

Στρωματικοί όγκοι γαστρενερικού συστήματος

ΓΕΝΙΚΑ

Οι στρωματικοί όγκοι ανήκουν στους μεσεγχυματικούς όγκους και αποτελούν την πλειονότητα των μεσεγχυματικών όγκων του γαστρεντερικού συστήματος. Είναι σπάνιοι. Αρχικά υπήρχε η άποψη ότι οι στρωματικοί όγκοι προέρχονται από τα διάμεσα κύτταρα του Cajal, τα οποία βρίσκονται στο νευρικό πλέγμα του Auerbach και αποκαλούνται «βηματοδότης» του γαστρεντερικού συστήματος.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αδενοκαρκίνωμα στομάχου

ΓΕΝΙΚΑ

Το αδενοκαρκίνωμα του στομάχου αποτελεί το συχνότερο κακοήθη όγκο του στομάχου. Ο καρκίνος του στομάχου αποτελεί τον τέταρτο συχνότερο καρκίνο παγκοσμίως μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού και του παχέος εντέρου και τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο στον κόσμο μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Σύνδρομα μετά γαστρεκτομή

Απώτερες επιπλοκές των χειρουργικών επεμβάσεων για το Πεπτικό Έλκος

Απώτερες Μετεγχειρητικές Επιπλοκές

1. Μετεγχειρητικό – Υποτροπιάζον Έλκος

Το υποτροπιάζον έλκος εμφανίζεται στο 10% των ασθενών που χειρουργούνται για 12δακτυλικό  έλκος με βαγοτομή και πυλωροπλασική ή υπερεκλεκτική βαγοτομή `και 2-3 % μετά από βαγοτομή και αντρεκτομή. 20 % με αντρεκτομή και ΓΕΑ χωρίς βαγοτομή.

Συνέχεια ανάγνωσης

Έλκος 12δακτύλου

ΓΕΝΙΚΑ

Το πεπτικό έλκος αποτελεί νόσο που αφορά σε διάβρωση της βλεννογονίου στοιβάδας του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου, η οποία μπορεί να επεκτείνεται και στην υποβλεννογόνιο ή και τη μυϊκή στιβάδα. Το πεπτικό έλκος διακρίνεται λοιπόν σε δύο οντότητες:

Συνέχεια ανάγνωσης

Καλόηθες έλκος στομάχου

ΓΕΝΙΚΑ

Το πεπτικό έλκος αποτελεί νόσο που αφορά σε διάβρωση της βλεννογονίου στοιβάδας του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου, η οποία μπορεί να επεκτείνεται και στην υποβλεννογόνιο ή και τη μυϊκή στιβάδα. Το πεπτικό έλκος διακρίνεται λοιπόν σε δύο οντότητες:

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεύθυνση

Κατεχάκη 66,
Αθήνα
115 25

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.